Franciscuswandeling Moresnet-Chapelle

Featured Video Play Icon

Treed in de voetsporen van de paters Franciscanen die in 1904 een park met kruisweg hebben aangelegd in Moresnet-Chapelle. In de geest van hun stichter Franciscus van Assisi werd het park ingericht met 68000 verschillende soorten bomen en planten. De omgeving van het bedevaartsoord is minstens zo mooi, met dichtbegroeide hellingbossen, steile heuvelranden en fraaie vergezichten. De route loopt voor een groot deel over en langs de Vaalserberg (322,4 meter). Door de stevige hoogteverschillen is deze dagwandeling vrij pittig.

Kijk voor meer info over bedevaartsoord Moresnet-Chapelle op www.moresnet-chapelle.com

Foto’s van deze wandeling vind je op Wandelzoekpagina.

Woorden voor onderweg

Onderweg

Moe gelopen en moe gedacht.
Mijn hoofd wil maar niet leeg worden
En mijn hart blijft bezwaard
Over wat ik achterliet.

Ik zit.
Het mos prikt
Mieren slepen dennennaalden heen en weer
Een vogel strijkt neer in een tak boven mijn hoofd
Zingt een helder lied.
Ik luister
Met aandacht
En hoor de variaties in zijn lied.

Als de muziek stilvalt.
Gaat het zingen in mij door.
Mijn ziel jubelt door mijn zorgen heen.
Het is goed.
Het is goed dat ik besta,
Dat ik ga.
Ik sta op
En buig diep voor de vogel.

Guy Dilweg (Nederlandse franciscaan)

Wandelinfo

Wandeling
Franciscuswandeling Moresnet-Chapelle
Type
Rondwandeling
Afstand (km)
14
Startplaats
Vaals (busstation Vaals Maastrichterlaan)
Eindplaats
Vaals (busstation Vaals Maastrichterlaan)
SoulRating

Kaart en GPX

Bekijk details en download GPX